Wat is het geheim van het lekkerste hutspot recept?

Het internet staat vol met recepten voor hutspot, en als je onder de rivieren geboren bent, noem je het wortelstamppot. Maar wat is het geheim van het lekkerste hutspot recept en hoe kun je hutspot maken?

Hoe maak je hutspot volgens de meeste recepten?

De meeste recepten gaan als volgt: snijd de aardappelen in gelijke stukken. Snijd daarna de uien en de wortelen. Doe deze in een pan met water, kook het geheel, giet af en stampen maar. De ene oma zegt: “kook met bouillon”, de andere beweert dat je het beste kunt koken in 3 centimeter water. Maar 1 stap lijkt altijd terug te komen: “Voeg alles samen in in een pan met water, kook, giet af en stamp”.

FOUT, FOUT, FOUT. Dat kan beter! 

Je moet het wél koken, maar NIET afgieten. Het kookvocht bevat namelijk een hoop smaak. Een wijze kok zei ooit dat koken honderden kleine stapjes 100% goed doen is. Misschien was het wel Gordon Ramsay. Maar wie het ook was, hij had gelijk. 

Maar hoe maak je dan wel het recept voor de lekkerste hutspot klaar? 

Ons geheim? Gaar de wortelen en uien apart van de aardappelen. Giet het kookvocht vooral NIET af, want hier zit alle smaak in.

  1. Neem een pan waar je uiteindelijk goed in kunt stampen. Neem een lekkere klont boter (zeker 80 g) met een heel klein bodempje water en laat de boter even smelten. 
  2. Voeg de wortelen en uien toe aan de pan. Zet de deksel op de pan en zet op een laag vuurtje. Laat dit rustig gaar worden. Het zal gaan stomen en er komen sappen van de wortelen en uien vrij. Perfect! Maar let goed op dat het geheel niet aanbrand. Als het aanbrand staat het vuur te hoog. Zorg dat de wortels nog een bite hebben.
  3. Als de wortelen gaar zijn, voeg dan peper, zout, nootmuskaat en een scheut melk toe aan de wortelen en uien. Stamp dit tot de wortelen de gewenste grootte zijn.
  4. Kook ondertussen de aardappelen in een pan met ruim water en zout. De aardappelen mag je afgieten als deze gaar zijn. (De wortelen en uien dus NIET!) Stamp de aardappelen.
  5. Doe dan de gestampte aardappelen bij de gestampte wortelen en uien en roer goed door elkaar.
  6. Nog niet smeuïg genoeg? Voeg dan een beetje melk toe. Nog beter: een extra klont boter.
  7. Maak op smaak met nog wat extra peper, zout en nootmuskaat, maar let op dat deze niet overheerst. 

Zo simpel kan het zijn! Zo maak je dus de lekkerste hutspot, of wortelstamp als je van onder de rivieren komt.

Hoe maak jij hutspot? Laat het ons weten. Ook als je je onze versie geprobeerd hebt! Wij zijn erg benieuwd.

Tip voor de foodie: We hebben Aji Amarillo Pasta samen met de limoensap door de hutspot gedaan. Wow!

1 reactie on “Wat is het geheim van het lekkerste hutspot recept?

  1. […] voor de foodie: We hebben de Aji Amarillo Pasta samen met de limoensap door de hutspot gedaan. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.