Het verhaal achter De maaltijdwinkel

Remco

Binnen 15 minuten gezond en heerlijk eten. Dat is waar De maaltijdwinkel voor staat.

Remco Bolwerk, eigenaar van De maaltijdwinkel. Aangenaam kennis te maken.

Als ondernemen in je bloed zit, ben je altijd bezig met het bedenken, ontwikkelen en uitwerken van nieuwe ideeën en concepten. Dat is mijn passie en dat is het altijd al geweest. Hard werken, lange dagen en een volle agenda. Het is part of the deal. Als je door duidelijke signalen van je lichaam wordt teruggefloten, is het pas op de plaats. Ik wist dat het roer om moest, maar het lukte niet. Ken je dat gevoel? Zo ging het nog een paar jaar door.

Pas in 2019 gooide ik het roer echt om. Na een heerlijke vakantie in het Spaans Baskenland zei ik tegen mijn vrouw, net als het jaar daarvoor, dat ik het eigenlijk niet meer kon opbrengen om nóg een jaar te doen wat ik al jaren deed. Het voelde alsof er urgentie achter zat. Nu moest er iets veranderen. Het leven is te kort om niet te doen wat je écht leuk vindt.

Mijn vrouw begreep mij meteen. Zonder over de consequenties na te denken, zei zij mij om bij terugkomst in Amsterdam al mijn klanten op te bellen om hen te vertellen dat ik een hele andere richting zou gaan. Ik zou mijn hart gaan volgen en mensen helpen met lekker eten bereiden.

Zogezegd, zo gedaan. In oktober 2019 vond ik een geschikte productielocatie bij Food Union in Haarlem. Met de nodige steun en support van vrienden kon het testen en ontwikkelen van mijn nieuwe concept beginnen.

Er werden enquêtes verzonden, onderzoek gestart en er werd een idee geboren. Ik wilde producten en diensten ontwikkelen om het voor mensen mogelijk te maken om binnen 15 minuten een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten.

De drie pijlers: smaak, gezond en gemak.

Als je het mij vraagt, staat eten symbool voor samenzijn: met vrienden en familie aan tafel is voor mij het mooiste moment van de dag. Eten verbindt.

Uit mijn oriënterende onderzoek bleek dat men graag een gezonde, lekkere, doch simpele maaltijd op tafel zet. Denk aan een korte bereidingstijd en ingrediëntenlijstjes. Na een lange dag hebben nog maar weinig zin om met een ellenlange lijst door de supermarkt te struinen en nog 2 uur in de keuken te staan. Zo bedacht ik in januari 2020 het idee om op abonnement basis verse maaltijden aan huis te bezorgen. Denk aan kip curry, chili con carne, melanzane alla parmigiana, lasagne, romige dijon kip met spinazie en nog meer lekkers.

Alles met de hand bereid met verse, natuurlijke ingrediënten en zonder conserveermiddelen. Zoals oma dat vroeger ook deed. Home cooking at its best.

Inmiddels is De maaltijdwinkel verhuisd naar een grotere, modernere productielocatie bij Kitchen Republic in Amsterdam. Te midden van andere foodies en creatieve breinen, startte ik met het ontwikkelen van recepturen voor kook- en wok sauzen.

Onze nieuwe lijn kook- en wok sauzen worden gemaakt op bestelling en bevatten dus uitsluitend super verse ingrediënten. Deze worden zowel los als op abonnement basis aangeboden. Je vindt de kook- en wok sauzen in 2 verschillende vormen: glazen potten of vacuümverpakt. Handig om in te vriezen en dus extra lang te bewaren! Zo heb je altijd een gezonde, verse maaltijd in huis.

De sauzen zijn kant- en klaar, je hoeft er niks meer aan toe te voegen. Wel zo gemakkelijk! De gouden regel voor onze producten? Als het de smaak verbetert, dan voegen we het toe. Anders niet! Het resultaat is een range zalige sauzen.

Het verschil zit hem in de smaak en het gemak.